Magyar Termék: egy döntés, sok nyertes

2019. szeptember. 19. FÉSZ Hello Food

A származási hely jelölésről szóló bejegyzésünkben röviden szót ejtettünk az egyik legismertebb hazai védjegyről, a Magyar Termék védjegyről, illetve a szintén fontos Hazai Termék és Hazai Feldolgozású Termék védjegyekről. Most első kézből, a származást tanúsító MAGYAR TERMÉK Nonprofit Kft.-től ismerhetitek meg közelebbről ezeket a jelöléseket.

Belegondoltál már abba, hogy amikor a vasárnapi családi ebéd kellékei után kutatsz a hipermarketben, esetleg az óvodába, iskolába szükséges használati cikkeket, ruhaneműt, cipőt szerzed be a bevásárlóközpontban, nem csupán a saját szükségleteiről gondoskodsz, hanem befolyással vagy a Magyarországon élők munkájára, megélhetésére?

A MAGYAR TERMÉK Nonprofit Kft. 2006-ban alakult azzal a céllal, hogy tanúsító védjegyével segítse a hazai áruk könnyű és egyértelmű azonosíthatóságát, növelje a magyar termékek iránti keresletet. Sikerét jól jelzi, hogy mára 170 cég mintegy 4000 terméke és szolgáltatása viseli a Magyar Termék védjegyek valamelyikét.

Miért a Magyar Termék védjegyes termékeket válaszd?

A védjegyes termékek hazai eredetét és megbízhatóságát egy független szervezet ellenőrzi és igazolja. Ha a Magyar Termék védjegyek valamelyikét látod egy terméken, akkor biztos lehetsz abban, hogy az Magyarországon készült. A felhasznált hazai alapanyagok mértékétől függ, hogy Magyar Termék, Hazai Termék vagy Hazai Feldolgozású Termék védjegyet viselhet. Magyar Termék csak az lehet, amely 100 százalékban itteni alapanyagból készült. A Hazai Terméknél az alapanyagok több mint 50 százaléka magyar, a Hazai Feldolgozású Terméknél pedig az alapanyagok kevesebb mint 50 százaléka.

A MAGYAR TERMÉK Nonprofit Kft. a tanúsító védjegyek tulajdonosaként és kezelőjeként független szakértőkkel vizsgáltat meg minden terméket, amelyre a védjegy rákerül. Nemcsak a termék származását vizsgálják, hanem az egyéb jogszabályi előírások betartását is, így aki védjegyes árut vásárol, biztos lehet abban, hogy megbízható terméket kap, amely nem téveszti meg a fogyasztókat, és termékbiztonsági szempontoknak is megfelel.

A hazai élelmiszer frissebb, mert kevesebbet utazik, míg a boltok polcaira ér, és a szállításakor a rövidebb útvonalon kisebb a környezetterhelés, vagyis a hazai élelmiszer vásárlásával a környezetünket is kíméljük.

Mindemellett a Magyar Termék védjegyes áruk, szolgáltatások vásárlásával hazai munkahelyeket támogatunk. Hiszen az ilyen áruk hazai üzemekben és magyar alapanyagokból készülnek, ezeket helyi munkatársak hazai cégeknél állítják elő. Az e tevékenységből származó adókkal az országunk közössége gazdagszik, a dolgozók a jövedelmük túlnyomó részét idehaza költik el. Lehet, hogy éppen egy olyan termék vásárlására, amelyet te készítesz. Így segítheted egy mindennapi vásárlási döntéseddel a saját és a közösséged boldogulását egyaránt.

Mindezeken túl most még ajándékot is nyerhetsz a Magyar Termék védjegyes áruk vásárlásával. A Spájzolj és nyerj! akcióban 15 védjegyhasználó cég több száz termékéből válogatva töltheted fel virtuális spájzodat, a vásárlásról szóló blokk kód felhasználásával pedig tiéd lehet a napi és heti nyeremények valamelyike vagy a fődíj, egymillió forint készpénz. A január elejéig tartó akció részleteiről itt tájékozódhatsz.

Ugrás a lap tetejéreUgrás a lap tetejére