Betoppant a nyár, vele együtt itt a kánikula, a strandolás és a kerti sütögetés szezonja.
A Hello Food podcast legújabb adásában arról beszélgettünk dr. Szigeti Tamással, a Wessling üzletfejlesztési igazgatójával, hogy a nagy melegben mire kell különösen odafigyelni élelmiszerbiztonsági szempontból a bevásárláskor, az élelmiszerek tárolásánál, a főzésnél és az utazáskor.
Ebben az adásban is arra a következtetésre jutottunk, hogy az étkezést élvezni kell és lehet, mértékkel mindent szabad fogyasztani, mert az élelmiszereinket előállító vállalkozások és az ellenőrző hatóságok őrködnek a biztonságunk felett. Ugyanakkor nem árt fogyasztóként azzal is tisztában lennünk, hogy mire kell nekünk magunknak is odafigyelnünk a konyhában.
A beszélgetésből sok egyéb mellett kiderül, hogy biztonságosak-e az élelmiszerek csomagolóanyagai; hogy miért érdemes a jégakkut a hűtőtáska felső részében elhelyezni; hogy miért fontos ilyenkor különösen a konyhai higiénia; hogy be kell-e tenni a tojást és a vajat a hűtőbe és ha meg nem is akadályozhatjuk, de hogyan csökkenthetjük például a kerti sütögetés során a keletkező káros anyagok mennyiségét. Arról is szó esik, hogy az italos palackokat miért nem szabad a napon tárolni és arra is rávilágítunk, hogy miről ismerszik meg a szakember szerint az a vendéglátóhely a strandon, amelyet inkább érdemes elkerülni…
A podcast adás meghallgatható itt: