Naponta többször találkozunk vele, de keveset tudunk róla: mi az?

2019. április. 22. Szöllősi Réka

Az élelmiszer szó mindenkiben elindít valamit. Ahány ember, annyiféle gondolatot és érzést.

Közös és egységes tudásbázis híján ugyanakkor az élelmiszerekről szóló információk is eltérő talajra hullanak, érkezzenek azok online vagy offline csatornákról, szakembertől, vagy éppen ismerőstől.

De vajon mit gondolnak azok, akiknek az élelmiszer a munkájukat jelenti? Különbözik-e véleményük a hétköznapi emberétől? Hiszen a nap végén ők maguk is fogyasztók.

A fogyasztói kutatásunkkal párhuzamosan induló sorozatunkban erre keressük a választ. Megszólaltatunk embereket az iparági résztvevőktől az élelmiszerügyi és táplálkozástudományi szakértőkön át újságírókig, hogy minél több nézőpontnak adjunk teret.

Elsőként Tompa Gábort, a Nestlé Hungária vezető képviselőjét.

„Mi az élelmiszer? Naponta többször is találkozunk vele, de nagyon keveset tudunk róla. Létezését természetesnek tartjuk és keveset gondolunk arra, hogy mi lenne velünk nélküle. Kapcsolatunk kényes, sokszor örömöt szerez nekünk, boldogságunk forrásának tartjuk, máskor pedig azt gondoljuk, hogy egyenesen árt nekünk. Ha ő nem lenne, nem élhetnénk úgy, ahogy élni szeretünk: kényelmesen, egyre nagyobb városokban és azzal foglalkozva, ami igazán fontos nekünk.”

Egyetértesz Gáborral? Te is hangot adnál a véleményednek? Akkor töltsd ki a kérdőívünket és légy részese, alakítója te is a párbeszédünknek!

Ugrás a lap tetejéreUgrás a lap tetejére