Vajon hogyan találták fel a chipset? Van-e benne tartósítószer? És a magyarok fogyasztják-e belőle a legnagyobb mennyiséget? Legutóbbi blogbejegyzésünkben a sófogyasztás kérdéseit jártuk körbe: kiderült, hogy mely élelmiszerek tartalmazzák a legtöbb sót és az is, hogyan tudjuk bevitelét optimalizálni. Fényt derítettünk arra is, hogy nem a sós rágcsák okolhatóak a túlzott sóbevitelért. Ezúttal pedig ismerjük meg jobban az eddig tévesen a legsósabb élelmiszerként megbélyegzett chipset!
Ha eddig is szerettük ezt a sós, egyre bővülő ízválasztékban kapható nassolnivalót, akkor továbbra is nyugodtan fogyaszthatjuk – természetesen ezt is mértékkel, ahogyan minden más terméket – hiszen hasonlóan a többi, boltok polcain található élelmiszerhez, ez is fokozott ellenőrzés útján kerül oda. Az pedig, hogy a saját ellenőrzési metódusunk alapján a sós, sajtos vagy tejfölös ízlik jobban, már abszolút rajtunk áll!